<<

Grytbakksetra til Hardbakkhytta, fra Brattset

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
25.6
KM
STIGNING
1139
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Om ettermiddagen kjørte vi fra Surnadal mot Bæverfjorden og tok av til høyre rett etter brua. Det er litt dårlig skiltet med stedsnavn, men er du på en vei med blå M (møteplasskilt) for hver 20 meter er du på rett spor. Vi parkerte på Brattset. Det er egentlig en vinterparkering, men den funker like bra om sommeren (!). Parkeringen er lett gjenkjennelig, fordi det videre er bomvei.
Det er en liten kilometer på grusvei før man kommer til en gård. Ved en rød låve går det en vei opp til et privat hyttefelt og en vei videre bortover. Her skal du ta av mot hyttefeltet, og på enden ved den siste hytten går rødmerket sti mot Grytbakksetra. Det kan være litt vanskelig å finne den rødmerkede stien, vi fant den hvertfall ikke umiddelbart, men tar man kompasskurs og går i retningen finner man den fort. Når den først er funnet er det en flott merket sti hele veien til hytta. Grytbakksetra er en er en gammel seter som smått er endret til glede for oss turentusiaster. Hytten har mange sengeplasser o... (mer)g god turistforening standard, selv om man om natten kunne høre en liten skogmus krafse i veggen- dog bare i den eldste delen på setra.

Dette er beskrevet som den flotteste ruten på Fjordruta, med god grunn. På ene siden har man utsikt til Snota og Trollheimen, foran kan man skimte Hjelmen og er man heldig ser man Smøla på andre siden. Vi tok en kaffepause ved Skorvhattan (765 moh). Herifra er det slakt oppover mot Dyrstolan på 929 moh. Hele turen mellom hyttene tar om lag 5-6 timer.
Det var svært bløtt mange steder og myr i oppoverbakke kan man konkludere med at er ganske glatt! Stien bærer preg av at det ikke er lengesiden snøen gikk, men den er godt merket og lett å gå.

Vel fremme på Hardbakkhytta ble det raskt konstatert at det er en av de flotteste turistforeningshyttene vi har besøkt. Hytta er relativt ny, men beliggenheten og den påfølgende utsikten er helt unik! Må sees!
Dagen etter gikk vi etter kompass skrått nedover dalen og skrådde over foten av Løåfjellet. Videre fulgte vi luftlinjen mot Brattset.
Fjellfanten
  veiviser Lengde Etappe
  Ta skarpt til venstre for å bli på Sti 2.9 km 2.6 km
  Ta til høyre for å bli på Sti 5.6 km 0.2 km
  Ta til venstre for å bli på Sti 5.8 km 2.6 km
  Ta skarpt til høyre for å bli på Sti 8.4 km --
  Innsenderen: Fjellfanten
  Starter i: Bøvra, Møre og Romsdal, NO
  Lengde: 25.6 kilometer
  Høydeprofil: + 1139 / - 1135 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Merket sti / skiløype
  Egnet for: Fjelltur