<<

Store Jægervasstind

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
6.8
KM
STIGNING
1463
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
En perle av en topp i Lyngen. En bratt topptur som ofte krever bruk av sikringsmidler for å komme helt til topps. Toppen byr på kjempeutsikt, bratt og eksponert oppstigning, samt flott skikjøring. Absolutt å anbefale for de som liker utfordrende turer.

Dette er en lang og krevende tur i bratt terreng, her kreves det gode snøforhold. Gjør gode vurderinger!

Store Jægervasstind er en perle i Lyngen, og absolutt en topp å anbefale for de som liker litt utfordrende turer. Denne turen byr på bratte renner, spektakulær utsikt, eksponert klyving mot slutten og fantastisk skikjøring (hvis føret er godt).

Fra Tromsø kjører man til Breivikeidet og tar ferga over til Svensby. Herfra tar man av nordover og kjører ca 11 kilometer til man kommer til Kobbeneset. Her er det parkering ved skogsveien som går langs østsiden av Jægervannet (veien er stengt av med bom). Det er fine parkeringsmuligheter ved bommen, og her starter turen.

Følg veien innover mot Jægervasshytta. Man velger hvor tidlig man ... (mer)tar av for å skrå opp mot gryta under Store Jægervasstind og Trolltind, men ikke gå for høyt for å komme inn i denne gryta (vi gjorde det og måtte slippe oss ned noen høydemeter…). Mot slutten av gryta kommer man til en renne som i toppen svinger mot høyre og kommer ut på sørryggen av Store Jægervasstind. Denne renna er rundt 35 grader bratt på det bratteste, så man må vurdere å gjøre denne til fots. Siste biten mot fortoppen følger sørryggen opp. Vanligvis setter man igjen skiene rett etter at man har toppet ut av renna.

Fra fortoppen er det ca 100 meter langs en egg til hovedtoppen, her bør klatreutstyr vurderes hvis man ønsker å komme helt bort til denne. Isøks og stegjern er ihvertfall et minstekrav. Vel oppe kan man nyte en helt enorm utsikt over Lyngsalpene, kremtoppene ligger på rad og rekke. Ned igjen følger man samme vei som opp, og med sin vestvendte beliggenhet kan gryta by på skikjøring i strålende sol til langt ut på kveldene når det er vår. Helt klart en favoritt blant Lyngens mange majestetiske topper.
http://utpaatur.net/turInfo.php?turID=118
Innsenderen: Utpaatur.net
URL: http://utpaatur.net/turInfo...
Starter i: Botnelva, Troms, NO
Lengde: 6.8 kilometer
Høydeprofil: + 1463 / - 10 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Umerket sti / skiløype
Egnet for: Alpint, Fjellklatring, Fjelltur