<<

Den kongelige postvegen fra Gudvangen til Styvi

0 kommentarer
LENGDE
19.3
KM
VARIGHET
03:40:41
TID
STIGNING
507
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Navnet i seg selv sier mye om omgivelsene. Nærøyfjorden er på UNESCOs verdensarvliste. Det er ikke så rart. Det som derimot er rart er hvor fredlig omgivelsene allikevel er.

Postvegen går fra Bleiklindi utenfor Gudvangen. Dit vil du trenge skyss. Det får du ikke i Gudvangen, fikk vi beskjed om. Like utenfor, på Bakka, bor en mann som tar 50 kr for å skysse folk over i båten sin. Hos han er det bare å banke på.

Da vi stod klare for tur på brygga på Bleiklindi kom en ferge fra Gudvangen som slapp av noen amerikanske turister. De hadde kanskje godsnakket litt med skipperen, ikke vet jeg. Vi fikk ihvertfall beskjed av Gudvangen fjordhotell om å kontakte mannen på Bakka.

Den kongelige postvegen var en del av postruta mellom Bergen og Oslo som var ny på 1600-tallet. Derav kommer navnet. Vandringen går langsmed Nærøyfjorden ut til Styvi. Styvi er Norges minste fungerende postkontor, forsåvidt med eget postnummer og stempel. Her fikk postbudene hvile og fôr før i tiden. Nå er det museum og c... (mer)afé, åpner på etterspørsel.

Stien er bred. Ruta ut til Styvi er 6 km. Den er som en vandring i et Theodor Kittilsen-maleri. Fjellene reiser seg loddrett opp fra fjorden. Sauene beiter langsmed stien. Skip og ferger cruiser forbi og noen padler. Jeg tror det er områder somm dette turister drar til Norge på leting etter.

På Styvi stopper fergen på to timers varsel. Gudvangen fjordhotell kan hjelpe med organisering av turen. Der kan du forøverig også leie kajakk hvis padling hørtes fristende ut.
Tid stoppet
01:25:30
TIMER
Tid I bevegelse
03:40:41
TIMER
Snitt hastighet
5.3
KPH
Innsenderen: Mari Drivdal
Starter i: Bakka, Sogn og Fjordane, NO
Start: Jul 09, 11 12:55
Lengde: 19.3 kilometer
Høydeprofil: + 507 / - 477 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Ukjent
 

Tid som er gått:
00:00:00

32x
Avspillingshastighet