<<

Rundtur til Dælivann

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
13.8
KM
VARIGHET
00:53:47
TID
STIGNING
179
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
En fin tur rundt "historiske" Dælivann. Turen egner seg for alle - også de som liker litt teknisk sykling.

Starten på turen går fra Løkketangen i Sandvika og følger sykkelstien over Løkke bro til Sandvika videregående skole. Deretter over brua og rett fram i retning Statoil stasjonen. Det går en sykkelsti langs Sandvikselva som kanskje er litt vanskelig å finne, men du skal ta til høyre rett ved Statoilstasjonen. Du sykler nå parallelt med Brynsveien fram til rundkjøringen Evjeveien/Brynsveien.

Nå skal du klatre opp til Valler. Du følger Brynsveien til Valler videregående skole, deretter Vallerveien opp til Valler og Brynsveien. For ikke å sykle "fram og tilbake" velger vi å følge Vallerveien, Erik Werenskjoldsvei og Åsterudsletta til du kommer til begyggelsen under Godt Håp. Du sykler forbi Godt Håp og litt ut på Ringeriksveien (Steinshøgda).

Etter Godt Håp sykler du til venstre ned Dæliveien. Her er det grusvei og litt bratt. Etter Søndre Skotta - en gammel gård fra 1800-tallet, ta... (mer)r du til høyre ned en grusvei. Du sykler nå nord-vest for Dælivannet og det er lite som minner om by og asfalt i dette kulturlandskapet.

Tilbake til Valler stasjon sykler du inn på bensinstasjonen og følger sykkel-/gangsti som går parallelt med trikkeskinnene (Durudveien). Følg Durudveien fram til Frøysvei ned til Løkkeberg skole. Nå sykler du Seljeholtet til Solbergveien/Lillehagveien. Du skal følge Lillehagveien helt til enden. Her går du over til den mer tekniske delen av turen med stisykling fra til Løkkeåsveien. Det anbefales å stoppe og nyte utsikten mot Sandvika og fjorden.

Litt historiske tips: Dælivannet er kjent for Fleskumsommeren hvor en rekke malere samlet seg sommeren og høsten 1886. "Sommernatt" av Kitty Kielland, "Gutten med seljefløyten" av Christian Skredsvig og "Fra Fleskum" av Erik Werenskiold er et "resultat" fra denne sommeren. Her finnes det også helleristninger. Kolsås/Dælivann er et landskasvernområde.Kilde: http://sykkelstien.info

Forfatter: Steinar Grøtterød
Tid stoppet
00:02:01
TIMER
Tid I bevegelse
00:53:47
TIMER
Snitt hastighet
15.4
KPH
Innsenderen: SykkelStien.info
Starter i: Sandvika, Akershus, NO
Start: Mai 24, 11 19:09
Lengde: 13.8 kilometer
Høydeprofil: + 179 / - 158 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Asfalt- grusvei
Egnet for: Terrengsykling
 

Tid som er gått:
00:00:00

32x
Avspillingshastighet