<<

Drammensbanen på sykkel

1 kommentarer
Passer For
LENGDE
20.1
KM
VARIGHET
01:06:43
TID
STIGNING
221
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Naturligvis kan en starte denne rundturen hvor som helst, men det er gode parkeringsmuligheter på Gullaug bensinstasjon og en får da den "vanskeligste" delen først. Som høydekurven viser, er det kun klatringen opp fra Gullaug som kan være krevende.
Vi parkerte på Gullaug bensinstasjon. Du sykler på sykkelsti litt sørover på Røykenveien (Rv 23) fram til Gullaugkleiva. Det er merket skilt til Drammensbanen på Røykenveien. Etter ca 2 km er du på toppen og du står nå på gamle Drammensbanen.
Turen på Drammensbanen går på grus. Du sykler gjennom tunneler (kort tunnel helt i begynnelsen) og kan stoppe på stoppesteder undervegs. Det er satt opp benker og krakker slik at matpakka kan nytes.
Flere steder på turen fram til Reistad - hvor du krysser Rv282. Veien videre kan være litt vanskelig å finne, men gå over veien til busskuret på den andre siden og du vil se turstien hvor Drammensbanen fortsetter.
Den gamle Drammensbanen fortsetter som tursti (ikke noe problem å sykle) fram til Lierbyen. Her ... (mer)sykler du sørover mot Kjellstad på Ringeriksveien (Rv285). Det er en fin sykkelsti langs veien. Ved Kjellstad krysser du Ringeriksveien og fortsetter sørover mot Drammen. Før sykkelstien går under E18 tar du opp til høyre på Kjellstadveien. Litt etter at du har passert 30 km fartsskilt, går sykkelstien videre mot Drammen på venstre hånd. Du er nå tilbake på grus.
Du sykler parallelt med E18 og tar til venstre like før Drammenselva. Her er det merket med Sykkel Asker. Følg denne til du får sykkelskilt Røyken. Du sykler nå over en bro på Strandveien som du følger til Linnesstranda - alt merket Sykkelsti til Røyken.

Kilde: http://sykkelstien.info
Forfatter: Steinar Grøtterød
Tid stoppet
00:04:31
TIMER
Tid I bevegelse
01:06:43
TIMER
Snitt hastighet
18.0
KPH
Innsenderen: SykkelStien.info
Starter i: Linnes, Buskerud, NO
Start: Mai 18, 10 18:44
Lengde: 20.1 kilometer
Høydeprofil: + 221 / - 222 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Asfalt- grusvei
Egnet for: Terrengsykling
 

Tid som er gått:
00:00:00

32x
Avspillingshastighet