<<

Bruraskaret (1440 moh) fra Trollstigen

2 kommentarer
Passer For
LENGDE
12.3
KM
VARIGHET
04:08:37
TID
STIGNING
891
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Turbeskrivelse - opplevelse:
Dette er en helt grei tur ut til Trollveggen, noe tung pga mye stein som skal forseres. Har derfor valgt å gi den kategorien 'Blå'. Det er ingen vanskelige partier, men det er tungt å gå i så mye ur/steinrøys som her. Bilde nr. 1 illustrerer dette ganske bra...
For virkelig å få den luftige opplevelsen anbefales det å ta turen opp på fjellet til høyre/sør for Bruraskaret: Semletind (1536 moh).
Det er en utrolig men 'trang' utsikt fra Bruraskaret. Den er begrenset sørover pga. Semletind, men turen hit er verdt 'slitet' over steinene.
Har du ikke hatt magesug før, pga. høyde så får du det garantert her!
Det er en rasteplass merket av på kartet 'Romdsdalsalpene', det står 'Frokostplassen' i kartet som er utgitt av KartKompaniet Møre og Romsdal.
Dette punktet er lagt inn som et eget veipunkt i GPX-filen.
Da denne turen ble gått var her ingen skilting, merking eller varding.

Kulturminner:
http://www.dirnat.no/content/500039975/Kart-og-verneforskrift

Tilgjengeli... (mer)g for rullestol: Nei

Turbeskrivelse - hvor skal du gå/sykle/padle/gå på ski:
Denne turen starter fra Trollstighytta. Du følger veien mot utsiktspunktet over Stigfossen. Det er noen steiner/'varder' på oversiden av stien som markerer starten. Tråkket det første hundre meterne er synlig, da det er noe gress/jord som gjør spora synlig. Når du så kommer over elva fra Stigbotnvatnet så forsvinner alle spor.
Du skal nordøst over og opp i skaret foran deg.
Denne turen (GPX-filen) tar deg med opp den ruten som er tegnet inn i kartet, returen går inne i dalen ved Stigbotnvatnet. Her er det en skrå hylle som fører ned fra fjellet mot vatnet. Anbefalere de som finner det tungt å gå i ur/stein at de går inn langs vatnet og opp og ned denne 'hyllen'. Denne ruten er noe lengre, men mye snillere for føttene - og spesielt for de minste, om du prøver å få dem med deg på denne turen.
Det er motbakker helt opp til ca. 1300 meter. Her flater det ut og du ser et lite høydedrag mot nordøst. Det er dette som er 'Frokostplassen', det er en større stein som ligger her ganske så synlig. Du vill også kunne se Stabben i himmelsjå mot øst.
Fra Frokostplassen så sikter du mot det laveste punktet i skaret mot øst. Veien sier seg selv.
Returen kan du ta via Frokostplassen og samme veien du kom, men som sagt så går 'min' tur noe mer sydlig, du runder nordeggen som fører opp mot Breitinden på ca. 1300 meters høyde, går så videre sørover på en 'hylle' som skråner ned mot Stigbotnvatnet..
Nede på ca. 1150 meter så snur 'veien' og du begynner og gå mot nord og sørenden av vatnet.
Nå er det bare å følge vatnet, samt utløpet av dette frem til du ser stien som tar deg med tilbake til Trollstighytta og parkeringsplassen.
For de som går ruten som er tegnet inn i kartet tur retur, så er den noen få hundre meter kortere enn denne som er beskrevet her.
For de som velger å gå om Stigbotnvatnet tur/retur så er lengden ca. 13 kilometer

Startsted:
Turen starter fra Trollstighytta. Hit kommer du med bil eller sykkel. Fra Åndalsnes følger du E136 ca. 4.5 kilometer oppover dalen retning Bjorli/Dombås. Her svinger du over Soggebru, skiltet mot Isterdalen. Følg så FV 63 til toppen av Trollstigen. Fra Ålesund kjører du mot Sylte/Valldal og følger skiltingen til toppen av Trollstigen.

Sluttsted / turmål:
Samme som start

Parkering start:
Ved Trollstighytta. Ingen avgift

Offentlig transport: Ingen

Mobildekning: Dårlig

Spesielle forhold:
Reinheimen nasjonalpark ligg i det nest største inngrepsfrie området i Sør-Noreg, og villmark pregar dette særs varierte fjellområdet. Dei høgste fjella i nasjonalparken reiser seg over 2000 m.o.h, medan det lågaste punktet ligg under Trollveggen ca. 130 m.o.h. (http://www.dirnat.no/nasjonalparker/reinheimen/)

Kart:
Romsdalsalpene, Romsdalen, blad 1319 I og Valldal, blad 1319 IV i M711 kartserien. NB: Begge kartbladene i M711 serien trengs!
Tid stoppet
04:16:41
TIMER
Tid I bevegelse
04:08:37
TIMER
Snitt hastighet
3.0
KPH
Innsenderen: Slogen
Starter i: Stigrøra, Møre og Romsdal, NO
Start: Jun 21, 03 12:24
Lengde: 12.3 kilometer
Høydeprofil: + 891 / - 892 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Umerket sti / skiløype
Egnet for: Fottur, Fjelltur
 

Tid som er gått:
00:00:00

32x
Avspillingshastighet