<<

Oslo tur

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
67.3
KM
VARIGHET
03:39:39
TID
STIGNING
813
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Målet med denne turen var å "oppdage" deler av Oslo fra sykkelsetet samt å kun benytte seg av gang-/sykkelveier (G/S). En kan naturligvis "hoppe" på denne turen hvor som helst.
Fra Sandvika skal en følge Nasjonal sykkelvei nr. 1 retning Oslo. Denne ruta har flere varianter, jeg valgte turen som går via Veritas (Høvikodden) og villabegyggelsen til Strand. Derfra videre til Lysaker, Skøyen og inn til Oslo Sentralstasjon.
Grunnet veiarbeide ved Oslo S var det vanskelig å finne sykkelruten opp mot Bryn. Jeg fant til slutt merkinga for sykkelrute mot Bryn og fulgte denne mot Middelalderparken, Kværnerbyen mot Bryn. Her er det mye stigning. Sykkelruten går fra Kværnerbyen til Bryn på små boligveier, men en kan følge Enebakkveien.
Ved Bryn kommer du inn på sykkelruten "Ring 3". Denne følger t-banesporet mot Bryn og Helsfyr. Siden jeg har syklet denne biten tidligere, valgte jeg å følge sykkelrute mot Furuset fra Strømsveien. Jeg har kjørt forbi Furuset utallige ganger, men dette var første ga... (mer)ngen jeg besøkte stedet. Uten å trøkke noen på "terne" må en karakterisere området som meget fargerikt.
Jeg vurderte å sykle i retning Strømmen fra Furuset, men en titt på klokka fortalte meg at ejg burde vende "nesa hjemover". Min tanke var å sykle mot Stovner og deretter følge Groruddalen (RV4) tilbake til Ring 3 og hjemmover.
Atter en gang kom hjem på "ukjente trakter", verken Vestli eller Stovner er steder jeg tidligere har syklet. Fra Furuset følger du sykkelrute merket Stovner, Nittedal eller Gjelleråsen. Jeg vil anta at det er flere alternativer til å komme over til Groruddalen.
Groruddalen er en fryd å sykle. Det er meget gode gang-/sykkelstier og et lett terreng. Området frister til gjenntakelse på sykkelen. Oslo kommune har utarbeidet nye sykkelkart for Groruddalen.
Ring 3 fra Sinsenkrysset mot Smestad er tildels bra for syklister. Noen steder må en krysse veien "ulogisk", andre steder er det veiarbeide som ødelegger.
Fra Smestad syklet jeg via Jar og Bekkestua tilbake til utgangspunktet.

Kilde: http://sykkelstien.info
Forfatter: Steinar Grøtterød
Tid stoppet
00:18:04
TIMER
Tid I bevegelse
03:39:39
TIMER
Snitt hastighet
18.4
KPH
Innsenderen: SykkelStien.info
Starter i: Avløs, Akershus, NO
Start: Mai 12, 12 11:08
Lengde: 67.3 kilometer
Høydeprofil: + 813 / - 813 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Asfaltert vei
Egnet for: Terrengsykling, Landeveisykling
 

Tid som er gått:
00:00:00

32x
Avspillingshastighet